MINI SADNICE VOĆA - RASADNIK TOJKIĆ

Mini sadnice voća se još nazivaju i patuljastim voćem zbog svoje male visine.

Mini sadnice pored proizvoda koje daju i kojji su vrlo ukusni, mogu služiti i kao dekoracija vrtova, bašti ili terasa.
Pogodne za sadnju u malim baštama, dvorištima, ali i u saksijama za gajenje na terasi i sl. Saksija treba da je malo veća i to je sve.

Odlikuju se zanimljivom, loptastom formom krošnje koja može biti u prečniku oko 1m i visine oko 1m. U proleće cvetovi na ovim sadnicama izgledaju veoma ukrasno što im daje posebnu lepotu.

Plodovi mini voća su odličnog kvaliteta i ukusa i ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsti i sorti ni po kvalitetu ploda ni po prinosu.

Sade se na rastojanju od 1-1,5m. Mogu se saditi na otvorenom (napolju) ili u saksijama.

Sadnice trpe mrazeve, tačnije ne izmrzavaju.

Ponosni na svoju prošlost ... okrenuti ka budućnosti!

Voćne sadnice - Rasadnik Tojkić

Mini sadnice voća - Rasadnik Tojkić

Mini sadnice voća koje imamo u ponudi:

Mini sadnice koje Vam možemo ponuditi mi iz Rasadnika Tojkić:

Mini sadnice voća - Mini Breskva

Mini sadnice voća - mini breskvaMini Breskva 
Mini sadnice voća su pogodne za sadnju u bašti, ali i u većim saksijama. Izgledaju veoma ukrasno. Formiraju ukrasnu biljku lepe krošnje.

Sadnice mini breskve dostižu visinu do 1m. Sade se na rastojanju od oko 1m jedna od druge kada se sade u bašti, ali mogu i nešto gušće ako se od njih želi formirati zid.

Plod je sličan plodu klasične sadnice breskve. Plod je okruglog oblika, težine do 150 grama, nearandžasto crvene boje, mesa žute boje i slatkog ukusa. Nešto manje rađa nego klasična breskva, ali se može i saditi na mnogo manjem prostoru.

Sazreva u prvoj polovini avgusta. Podloga je Vinogradarska breskva.

Mini sadnice voća - Mini Kruška

Mini sadnice voća - mini KruškaMini Kruška
Voćne sadnice mini kruške se gaje u vrtovima, baštama ili posađene u saksijama na terasama. Sadnice mini kruške dostižu visinu od oko 1 do 1,2m.

Plodovi su srednje krupnoće, žute boje i po kvalitetu ne zaostaju za običnom kruškom. Vrlo su neobične pa samim tim i vrlo dekorativne.

U slučaju pojavljivanja jačih bočnih grana treba ih skratiti na 10 cm dužine od stabla.

Vreme zrenja mini kruške je krajem Avgusta i početkom septembra. Podloga je Dunja BA 29

Mini sadnice voća - Mini Višnja

Mini sadnice voća - mini VišnjaMini Višnja - Sadnice mini višnje su nezamenljiv ukras naših vrtova i terasa zbog svoje izuzetno ukrasne forme. Mogu se saditi i u većim saksijama, malim dvorištima ili u baštama.
Dostižu visinu od oko 1,5m i širinu krošnje od oko 1m. Lake su za održavanje, rezidbu i oblikovanje, posebno jer je sve lako dostupno, nisko.

Plod sadnice mini višnje je krupan, okruglastog oblika, tamno crvene boje. Sok je zatvorene rubin boje. Ništa ne zaostaje po kvalitetu od klasičnih sadnica višnje.

Vreme zrenja je polovina jula. Podloga sadnica mini sadnica višnje je magriva