SADNICE BRESKVE - RASADNIK TOJKIĆ

Sadnice breskve potiču iz Kine.

Breskva je listopadno drvo koje dostiže visinu od oko 4 do 10 m. Listovi su široki i dugi oko 7-16cm. Cveta u rano proleće, a cvetovi su roze boje, veoma dekorativni.

Plod je breskva koja može biti izrazito crvena do crvena protkana žutom bojom. Unutrašnje meso breskve može da se proteže od bele do žute ili narandžaste boje. U sredini ploda se nalazi velika koštica. Breskve sa belim mesom obično su veoma slatke sa malo kiselosti, dok breskve žute boje tipično imaju kiselog tanga u kombinaciji sa slatkošću, iako se to takođe značajno razlikuje. Obe boje često imaju crvenu boju na koži. Niskokiseline belog breskve breskve su najpopularnije vrste u Kini, Japanu i susednim azijskim zemljama, dok su Evropljani i Sjevernoamerikanci istorijski favorizovali kisele, žute boje.

Breskva obično raste u kontinentalnim ili umereno kontinentalnim predelima.

Drvo breskve ima relativno kratki životni vek, u poređenju sa nekim drugim voćkama. U nekim regijama voćnjaci breskvi se obnavljaju nakon 8 do 10 godina, ali ima drva koja žive 20 do 25, pa čak i više i rađaju plodove, ali to zavisi od njihove otpornosti na bolesti, štetočine i oštećenja tokom zime. Jedno klimatsko ograničenje za sadnice breskve je prolećni mraz. Drvo breskve cveta prilično rano (u martu u zapadnoj Evropi), a cvet je oštećen ili ubijen ako temperatura pada ispod -4 ° C. Međutim, ako cvet nije potpuno otvoren, mogu se tolerisati i nekoliko stepeni niže temperature.

Breskve trebaju veću količinu azotnih đubriva od drugih voćnih stabala.

Postoje različite sorte sadnice breskve. Tipične sadnice breskve počinju nositi voće u svojoj trećoj godini od sadnje.

Srednja breskva, težine je 100 g, sadrži male količine esencijalnih hranljivih materija. Glikemično opterećenje prosečne breskve (120 grama) je 5, slično kao i kod drugih plodova niskog novoa šećera.

Breskve se najbolje čuvaju na temperaturi od 0 ° C i visokoj vlažnosti. One su veoma kvarljive i obično se konzumiraju ili konzerviraju u roku od dve nedelje od berbe.

Ponosni na svoju prošlost ... okrenuti ka budućnosti!

Voćne sadnice - Rasadnik Tojkić

Sadnice Breskve - Rasadnik Tojkić

Sadnice Breskve koje imamo u ponudi:

Sadnice Breskve koje Vam možemo ponuditi mi iz Rasadnika Tojkić:

Sadnice Breskve Red Heven

sadnice breskve red hevenSadnice Breskve Red Heven: Ova breskva (Prunus persica "Redhaven") poznata je po svojim atraktivnim roze prolećnim cvetovima, slatko žutom voću i svetlo zlatnim listovima.

Sadnice breskve Red Heven trebaju biti zasađene na mestu koje pruža puno sunčeve svetlosti i na dobro isušenoj zemlji.

Ima veoma atraktivno drvo, sa tamno ružičastim pupoljcima koji se otvaraju u mirisne roze cvetove početkom proleća. Lišće se pretvara u svetlo zlatno u jesen. Samooplodna je sorta sadnica breskve, ali će rezultati biti bolji ako se posadi blizu druge sorte breskve, oprašivača. Standardno drvo "Redhaven" breskve može dostići visinu od 7,5m, ali obično je obrezano do visine od 4,5m.

Sadnice breskve sorte Red Heven daju plod breskve sa crvenom i žutom kožom i čvrstim, slatkim i žutim mesom. Idealna je za sveže jelo, konzerviranje i zamrzavanje.

Sadnice Breskve Kardinal

sadnice breskve kardinalSadnice Breskve Kardinal
Kardinalna sorta sadnice breskve razvijena je SAD.

Kardinalna breskva ima nisko, ali veoma snažno drvo koje cveta srednje rano. Plod ove breskve je srednje veliki do veliki i okruglog je oblika. Pokožica je najvećim delom žuta i pokrivena crvenim isprekidanim prugama na celom voću. Meso je žućkaste boje sa crvenim vlaknima. Meso ploda je žuto, sočno i aromatično. Najbolje je koristiti je u svežem stanju, ali i prerađenu.

Sadnice ove breskve sazrevaju krajem juna i početkom jula.

Sadnice Breskve Spring Time

sadnice breskve spring timeSadnice Breskve Spring Time
Sadnice breskve Springtime su poreklom iz SAD. Sorta je pronađena 1953. godine u Kaliforniji.

Springtime je sorta sadnice breskve koju odlikuje listopadno drvo sa uskim eliptičnim, ošiljenim, sjajnim, srednje zelenim listovima. U kasno proleće se pojavljuju prelepi roze cvetovi nakon čega sledi jestivo, crvenkasto, žuto-narandžasto voće sa žutim mesom, spremnim za berbu krajem leta.